Přejít k hlavnímu obsahu

Unhošť - Poteplí

Když oslavy 1. máje, tak se vším všudy. Průvody příznivců nordic walkingu se vydají již tradičně v neděli 1. května 2022 s holemi v ruce na procházku údolím Kačáku po Unhošťských mlýnech. SK Outodoor a Český klub nordic walking připravil na první květnový den krásnou 8 kilometrovou trasu, která bude opět startovat ze hřiště TJ Unhošť ve Smetanově ulici v Unhošti.  Letos nás však čeká malá změna, jak v trase, tak v prostoru cíle Trasa povede údolím Černého potoka a Loděnice (Kačáku). Po modré turistické značce, kolem rybníka Bulhar, přes Kalivodův mlýn, Suchý mlýn, dále po žluté turistické značce na Nouzov, odtud na Poteplí (zde možné občerstvení ve vyhlášené restauraci U Netopýra) a pokud bude otevřen Proškův mlýn, možná prohlídka Proškova mlýna. Po té pokračování po červené turistické značce podél Kačáku do Malých Kyšic – cíl Restaurace LIKA, možnost teplého i studeného občerstvení, losování tomboly, ukončení akce. Z Malých Kyšic je autobusové spojení zpět do Unhoště a dále na Kladno a Prahu. Zdatní turisté mohou z Malých Kyšic přes Nouzov pokračovat do Unhoště pěšky – cca 5 km.

Na startu bude k dispozici mapka trasy a i pro případné zájemce mapka návratu „po svých“ z Malých Kyšic do Unhoště  - obě mapky máte i v příloze této zprávy a můžete si je vytisknout. Trasy vedou po turistických značkách, tudíž není třeba je značit a se skupinou půjdou certifikovaní instruktoři nordic walkingu. Registrace se bude konat po od  10 do 11 hodin. Cca 15 minut před startem bude probíhat s instruktorem nordic walkingu velmi důležitá rozcvička a protahovací cviky. V rámci startovného každý obdrží nealko nápoj, energetickou tyčinku a startovní číslo slosovatelné v bohaté tombole.

V prostoru startu a po návratu i cíle můžete navštívit informační stánek hlavního partnera akce – Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR, dozvědět se více o strategii této pojišťovny, o programu výhoda o bonusech pro klienty či potencionální pojištěnce. Samozřejmostí bude i možná přeregistrace k „dvěstějedenáctce“ (ZP MV ČR má kód 211:).

Termín

Místo

Unhošť, ul. Smetanova

Fotbalové hřiště TJ Unhošť

Geo

50° 5' 17.1898", 14° 7' 37.1195"

50.088108289238, 14.126977651677


Místo registrace: Unhošť, hřiště TJ Unhošť, Smetanova ulice

Prostor cíle: Penzion a restaurace LIKA, Malé Kyšice

Doprava: vlastní

Trasa: 8km – údolím Černého potoka a Loděnice (Kačáku). Po modré turistické značce, kolem rybníka Bulhar, přes Kalivodův mlýn, Suchý mlýn, dále po žluté turistické značce na Nouzov, odtud na Poteplí (zde možné občerstvení ve vyhlášené restauraci U Netopýra) a pokud bude otevřen Proškův mlýn, možná prohlídka Proškova mlýna. Po té pokračování po červené turistické značce podél Kačáku do Malých Kyšic – cíl Restaurace LIKA, možnost teplého i studeného občerstvení, losování tomboly, ukončení akce. Z Malých Kyšic je autobusové spojení zpět do Unhoště a dále na Kladno a Prahu nebo i směr Beroun.  Zdatní turisté mohou z Malých Kyšic přes Nouzov pokračovat do Unhoště pěšky – cca 5 km.

Přihlášky: nejsou nutné, případně pošlete info o účasti na e-mail: gabina@cknw.cz, kontaktní tel.: 739 086 447 – R. Douša

Startovné: 150 Kč za účastníka a start, děti do 15ti let 70 Kč

Registrace: 1. 5. 2022, od 10.00 do 11.00 hodin na hřišti v Unhošti

Informace: www.cknw.cz, www.wtc.cz, www.nordicwalkingtour.cz, www.skoutdoor.cz

Různé:

  • účastníci startují na vlastní riziko
  • o případném odvolání akce budou účastníci informováni do 25.4.2022 na internetových stránkách www.wtc.cz a www.cknw.cz
  • pořadatel si vyhrazuje právo v případě nepředvídatelných událostí udělat změny v tomto rozpisu
  • vybavení (NW hole) je možno zapůjčit si při registraci - půjčovné dospělá osoba Kč 50,-/pár, děti ZDARMA

Časový harmonogram:

  • 10:00 – 11:00 registrace
  • 11:00 – start
  • 13.00 - 14.00 – předpokládaný příchod do cíle (Penzion a restaurace LIKA, Malé Kyšice, tombola, ukončení akce)

Příloha Velikost
Plakát - tisková verze 4.24 MB
Pozvánka na akci 14.29 KB
Základní informace o akci 28.5 KB
x