Přejít k hlavnímu obsahu

Březová u Sokolova 2014

Všude pršelo, ale v Březové u Sokolova bylo v sobotu 17. května pěkně, tak akorát na procházku s Nordic Walking holemi. Další zdařilá akce Nordic Walking Tour 2014.

Kdo přišel na start dalšího pokračování Nordic Walking Tour 2014, nelitoval. Pěkné počasí vítalo již od rána příznivce tohoto sportu, kteří přicházeli ve skupinách po celé sobotní dopoledne na start v Březové u Sokolova.

V 11:00, po základní instruktáži a rozcvičce, vyšla první skupina na nejdelší trasu a potom další skupiny v doprovodu instruktorů Českého klubu Nordic Walking na trasy od 4 do 9 km, podle toho jak si kdo vybral a na co se cítil. Samozřejmostí byla možnost zapůjčení nebo i zakoupení Nordic Walkingových holí.

Instruktoři Zdeněk a Petr připravili několik opravdu zajímavých tras pěknou přírodou Slavkovského lesa, což dokládají i přiložené fotografie. Jak tvrdí instruktoři, kteří trasy mají dokonale prošlápnuté, tak skvělou viditelnost už dlouho nezažili. Pochodníci se kochali krásnými výhledy jak do krajiny, tak i uprostřed lesů. Některým nejmenším ukápla občas i slzička, nožičky bolely, ale v cíli již všichni zářili štěstím z úspěchu a pocitu, že něco dobrého udělali pro své tělo a zdraví. Cestou byla opět, jak již je na akcích ČKNW pravidlem, velmi dobrá nálada. Účastníci přicházeli do cíle opět ve skupinách až do odpoledních hodin, potom následovala tradiční tombola - losování startovních čísel. Někteří účastníci se ještě po vlastní ose vydali do malebné obce Kostelní Bříza neboli „Kostelka“, kde s nadšením okukovali malebnou náves s přírodním rybníkem, místní raritu - plot u chalupy posázený hrníčky a krásné vzrostlé stromy v zámeckém parku. Určitě by stálo za zamyšlení, zda trasu příští akce Nordic Walking Tour 2015 neprotáhnout až do Kostelky... Všichni se shodli na tom, že na příští ročník určitě opět přijdou.

Velké poděkování patří hlavně organizátorům a partnerům akce: Lesy ČR, s.p., NordicWalker.cz, Dare 2b, Earth Power , WT Concept s.r.o. a dalším.

x