Přejít k hlavnímu obsahu

Brno 2014

Nordic Walking Tour 2014 zavítala poprvé za dobu své existence do Brna a zastavení mělo nevídaný úspěch - okolím Klajdovky pochodovaly stovky účastníků této akce

Slunné počasí vítalo v sobotu 10. května 2014 již od rána u hotelu Velká Klajdovka v Brně - Líšni skupinky příznivců Nordic Walkingu různých věkových kategorií. Pro zajímavost - nejmenší účastnici Lucince bylo 6 měsíců, delší trasu cca 8 km absolvovala u maminky v klokance a po návratu rozdávala úsměvy na všechny strany.

Kolem 9:00 začala registrace prvních účastníků, kteří v rámci drobného startovného obdrželi sušenku, energetickou tyčinku, nápoj a drobné reklamní předměty. Samozřejmostí byla možnost zapůjčení nebo i zakoupení Nordic Walkingových holí. Registrační listina pomalu nestačila a kolem 10:00 nakonec na vycházku vyrazily stovky příznivců Nordic Walkingu. Možná jste někteří měli tu čest v sobotu dopoledne potkat nekonečného hada nadšenců s hůlkami v Klajdovce.

Profesionální instruktoři ze společnosti chodec.com - Eva a Dan Kotasovi měli perfektně připraveny dvě trasy - kratší o délce necelé 4 km a delší 8 km. Obě trasy vedly okolím Klajdovky, Národním parkem Hádecká planinka, přes obdivuhodný lom, ze kterého jsou překrásné výhledy na celé město Brno a zpět do prostoru startu/cíle hotelu Velká Klajdovka. Během trasy Eva a Dan prováděli instruktáže Nordic Walkingu, opravovali a chválili účastníky, aby měli ten správný krok. Účastníci delší trasy měli možnost si vyzkoušet navíc i posilování s holemi, sportovní chůzi a ti nejzdatnější i běh s holemi. Cestou zpět byla opět, jak již je na akcích ČKNW pravidlem, velmi dobrá nálada. Po návratu čekalo na účastníky skvělé občerstvení - moravská zelňačka, gulášovka, obložené vaječné chleby, pivo, limo a další. Kolem půl druhé zahájil předseda ČKNW - Radek Douša tolik očekávanou tombolu. Těm, kteří měli štěstí a vyhráli, patří gratulace, ostatním bude přát štěstěna třeba na příštích akcích Nordic Walking Tour 2014.

Po skončení akce někteří zůstali a vychutnávali krásný slunný den při posezení s přáteli a plánováním účasti na dalších akcích Nordic Walking Tour 2014. Určitě se za příští rok s vámi rádi potkáme opět v Brně nebo ještě letos na dalších zastaveních Nordic Walking Tour 2014.

Velké poděkování patří hlavně organizátorům akce Evě a Danovi Kotasovým - chodec.com, zástupcům ČKNW a partnerům akce: Hotelu Velká Klajdovka, Rádiu Krokodýl, kanceláři Brno - Zdravé město, Dare 2b, Earth Power a dalším.

x