Přejít k hlavnímu obsahu

Kladno - Sletiště 2014

V neděli 1. června 2014 na Den dětí se na kladenském Sletišti hýbalo snad celé Kladno a okolí... Probíhalo zde další zastavení Nordic Walking Tour 2014.

Sluníčko nás v neděli ráno vítalo na „Sleťáku“, kde se sešli všichni zainteresovaní partneři této akce a pod taktovkou ředitele projektu Radka Douši začali svižně připravovat svá stanoviště. Tým WT Conceptu a Českého klubu Nordic Walking rozbalil svůj stan s registrací, půjčovnou Nordic Walking holí a oblíbenou tombolou. Sokolská všestrannost a zdravotní služba v jednom byla doménou M. Hrotíka a jeho pomocníků ze Sokolské župy Budečské. Velmi oblíbené a tradiční lehkoatletické disciplíny hod oštěpem a skok z místa zajišťoval oddíl A.C. TEPO Kladno pod vedením M. Nešvery. Dobrodružnou hru a zajímavou výstavu zvířátek zajistil Zoopark Zájezd v čele s H. Markem. Disciplíny Hlavolámání a Geocaching si mohli účastníci vyzkoušet ve stanu organizace Pionýra Kladno. Jednu z nejvíce navštěvovaných disciplín tzv. Tah na branku a skákací hrad koučovali známí Rytíři Kladno. A nesmíme zapomenout na další netradiční disciplíny, které přichystala organizace Kladendář Kladno.

Od 10:00 se začali registrovat první soutěžní týmy, v rámci startovného obdrželi drobné občerstvení, slosovatelný lístek do tomboly, tzv. Rodinný pas a vyrazili na jednotlivá stanoviště plnit či si jen zkusit soutěžní a sportovní disciplíny. Za každou absolvovanou disciplínu dostali do Rodinného pasu razítko či podpis o splnění a pokračovali dále... Celkem bylo připraveno 8 disciplín a podmínkou zařazení do závěrečné tomboly s hlavní cenou nádherným dortem z dortové dílny H. Hrotíkové bylo splnění alespoň 6 disciplín. Všichni s nadšením soutěžili, sportovali a na jednotlivých stanovištích se mnohdy pro velký zájem tvořily fronty. To samé platí i o stánku registrace soutěžních týmů, která měla být dle harmonogramu ukončena ve 13:00, ale pro velký zájem o akci se registrovalo až skoro do 16:00 a další zájemci stále přicházeli...

Doprovodný program zajistili i významní partneři této akce Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, kde jste se mohli dozvědět mnoho zajímavostí o jejich benefitních a preventivních programech a děti navíc vždy obdržely drobnou pozornost. Zdravé potravinové doplňky ve svém stánku představovala společnost Earth Power, kteří jsou již každoročním partnerem tohoto projektu a projektu Nordic Walking Tour.

Za podpory generálního partnera Lesy ČR se zde konalo i jedno ze zastavení Nordic Walking Tour 2014. Po předchozí instruktáži a rozcvičce vyrazila skupina příznivců Nordic Walkingu pod vedením instruktora Honzy Holečka na cca 8 km vycházku lesoparkem Lapák. Někteří účastníci došli až na Velkou Dobrou, kde si dali zasloužené občerstvení a vydali se zpět na „Sleťák“, aby stihli tolik očekávanou tombolu.

Tombola tentokrát probíhala ve 2 částech, aby stovky účastníků, ze kterých někteří přišli hned dopoledne, nemuseli čekat, než disciplíny splní ti, kteří dorazili těsně před ukončením registrace. Skoro každý soutěžní tým, který byl zařazen do slosování, vyhrál nějakou cenu, které do tomboly věnovali partneři akce: Mountfield Kladno, Dare 2b, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna a hlavní cenu dort, vlastnoručně ve své Dortové dílně připravila šikovná H. Hrotíková. Šťastnými výherci dortu se stal soutěžní rodinný tým Foglovi - ještě jednou blahopřejeme.

Všichni se nakonec rozcházeli s přesvědčením, že se na stejné akci sejdou zase příště. Pořadatelé přislíbili, že se mají na co těšit.

x