Přejít k hlavnímu obsahu

Řevnice 2014

Poslední předprázdninové zastavení Nordic Walking Tour 2014 se konalo poprvé za dobu své existence v Řevnicích u Prahy.

Sobotní předpověď tropických teplot neodradila desítky příznivců Nordic Walkingu, ti dorazili do Řevnic u Prahy z různých koutů České republiky.

Opravdu letní počasí vítalo v sobotu 7. června 2014 v parku před Zámečkem v Řevnicích skupinky příznivců Nordic Walkingu různých věkových kategorií.

Kolem půl desáté začala registrace prvních účastníků, kteří v rámci drobného startovného obdrželi energetickou tyčinku, nápoj a drobné reklamní předměty. Samozřejmostí byla možnost zapůjčení nebo i zakoupení nordic walkingových holí. V půl 11 přivítal přítomné předseda ČKNW - Radek Douša a předal slovo řevnickému garantovi této akce Honzovi Čermákovi, který všem přítomným vysvětlil délku tras, značení, kudy povedou, co zajímavého uvidí a další informace. Před 11:00 provedl instruktáž i s rozcvičkou Honza Holeček a v 11:00 na vycházku okolím Řevnic vyrazily desítky příznivců Nordic Walkingu. Možná jste někteří měli tu čest v sobotu dopoledne potkat nekonečného hada nadšenců s hůlkami v řevnických lesích.

Opravdu profesionálně připravili Honza a Alena Čermákovi obě trasy v délce 4,2 a 8,9 km. Všichni účastníci chválili, jak byli trasy perfektně značené a celá akce včetně propozic, popisu příjezdu k místu registrace atd. skvěle připravena. Na trati panovala, jak již je na akcích ČKNW pravidlem, velmi dobrá nálada a po návratu čekalo na účastníky skvělé občerstvení v místní hospůdce - studené točené, gulášovka a nebo například tolik v Česku oblíbený „smažák“. Kolem půl druhé produkční tým spustil tolik očekávanou tombolu. Těm, kteří měli štěstí a vyhráli, patří gratulace, ostatním bude přát štěstěna třeba na příštích akcích Nordic Walking Tour 2014.

Po skončení akce někteří zůstali a vychutnávali krásný slunný den při posezení u místní fontánky, kde se právem po turistickém výkonu chladili nebo zašli se svými novými přáteli na něco dobrého a domlouvali účast na dalších akcích Nordic Walking Tour 2014. Určitě se s vámi rádi potkáme na prázdninovém zastavení ve Svitavách.

Velké poděkování patří hlavně organizátorům a partnerům akce Aleně a Honzovi Čermákovým a dále: Lesy ČR, s.p., Městu Řevnice, Earth Power, Prosport Praha s.r.o., Dare 2b, WT Concept s.r.o. a dalším.

x