Přejít k hlavnímu obsahu

Unhošť 2014

Na 1. máje pochodovali po Unhošťských mlýnech stovky účastníků velmi zdařilé akce Nordic Walking Tour 2014.

Slunné počasí vítalo již od rána na unhošťském náměstí stovky příznivců nejen Nordic Walkingu, ale i maminek s kočárky a ostatních účastníků již tradiční prvomájové akce v rámci Nordic Walking Tour 2014.

Kolem 9:00 začala registrace prvních účastníků, kteří v rámci drobného startovného obdrželi sušenku, energetickou tyčinku, nápoj a drobné reklamní předměty. Samozřejmostí byla možnost zapůjčení nebo i zakoupení Nordic Walkingových holí.

Stejně jako loni i letos byly připraveny a vyznačeny dvě trasy - kratší o délce necelých 7 km a delší 13 km.Ti kteří se rozhodli absolvovat delší trasu, měli výlet zpestřený o prohlídku Proškova mlýna i s odborným výkladem pana mlynáře Bočka. Po 10:00 kvalifikovaní instruktoři Honza a Jitka začali s povinnou rozcvičkou a protahováním, aby všichni vyrazili na trať dobře připraveni. Přesně na čas v 10:30 odstartoval předseda ČKNW - Radek Douša tuto velmi zdařilou akci a stovky účastníků s úsměvem na tváři vyšly na procházku údolím Kačáku a Černého potoka.

Cestou byla opět, jak již je na akcích ČKNW pravidlem, velmi dobrá nálada. Účastníci dorazili do cíle buď ve skupinkách, ale navzdory tomu, že někdo dorazil sám, vzápětí se zpravidla dal do řeči s ostatními. Cíl byl na hřišti v Unhošti, kde všechny čekala zasloužená odměna v podobě buřtů s chlebem a hořčicí, které si pochodníci opékali na připraveném táboráku. Kolem 14:00 následovalo losování tomboly. Jako lístek do tomboly posloužily vstupenky na akci a jako vždy do tomboly přispěli již tradiční partneři Tour. Po té někteří zůstali a vychutnávali krásný slunný den při posezení s přáteli a plánováním účasti na dalších akcích Nordic Walking Tour 2014. Určitě se za rok na 1. máje s vámi rádi potkáme opět v Unhošti.

Velké poděkování patří hlavně organizátorům a partnerům akce: Městu Unhošť, České průmyslové zdravotní pojišťovně, Radiu RELAX, Dare 2b, Earth Power a dalším.

x