Přejít k hlavnímu obsahu

Bratronice 2021

12. ročník celorepublikového projektu Nordic Walking Tour pokračoval víkendovým zastavením ve středočeských Bratronicích. V sobotu 11.9.2021 se sešli příznivci severské chůze a vycházek po zajímavých místech naší republiky na Bratronické návsi aby vyrazili do blízkého okolí křivoklátských lesů.

Tentokrát organizátoři z SK Outdoor a Českého klubu nordic walking připravili zajímavé trasy co do náročnosti, tak do přírodních i kulturních zajímavostí Bratronicka. Většina tras vedla okolními lesy a kolem zajímavých míst jako jsou kapličky v údolí Žlábeckého potoka.

Všichni příchozí byli přivítáni starostkou paní Miloslavou Knížetovou, které je nutno poděkovat za vydatnou podporu akce.

V prostoru startu a cíle byli k dispozici sportovní instruktoři, kteří provedli nezbytné instruktáže a potom již všichni mohli vyrazit společně na 2 trasy.

Odpoledne po návratu k penzionu u Sajdlů proběhla nezbytná rozcvička – strečink a potom losování startovních čísel. Ceny do losování poskytla obec Bratronice a Biofarma Dráb. Následovala volná zábava, výměna kontaktů a zkušeností mezi účastníky i s instruktory.

Po více než jedenácti letech trvání projektu je patrná stoupající tendence zájmu o tento zdraví prospěšný sport všech věkových skupin a to i ze strany mladších ročníků a rodin s dětmi. Toto můžeme konstatovat i po tomto vydařeném zastavení. Všichni účastníci se shodli na tom, že se rádi zase vrátí, minimálně za rok, pokud se toto zastavení stane tradicí.

Děkujeme všem partnerům, kteří tento projekt podpořili zejména: Obci Bratronice, Biofarmě Dráb a ČEPS, všem sportovním instruktorům a samozřejmě Penzionu u Sajdlů za skvělé občerstvení (koláčky a gulášovka)….

Co nás čeká dál?

Říjen 2021 – Zlaté Hory – Zlatohorský treking

x