Přejít k hlavnímu obsahu

Slavonice 2014

Nordic Walking Tour 2014 pokračovala svým druhým zastavením v jihočeských Slavonicích a okolí.

V uplynulém víkendu zavítaly do Slavonic desítky příznivců Nordic Walkingu z celé republiky. Původní nepříznivá předpověď počasí se naštěstí nevyplnila a na krásnou procházku okolím Slavonic nám po celou dobu svítilo sluníčko.

Akce začala již ráno na slavonickém náměstí, kde za rytmu hudby DJ Danyho roztáčely své kruhy fandové hula hop. Byla to krásná podívaná jak za potlesku desítek obdivovatelů malé holčičky roztáčejí na sobě až 12 obručí hula hop. Veliká pochvala. Dalším zajímavým doprovodným programem byla křest knížky pro děti „S pastelkami městem Slavonice“, křest provedl místostarosta Slavonic spolu s předsedou Českého klubu Nordic Walking a zástupkyní města Slavonice.

V dopoledních hodinách začala registrace již druhého zastavení celorepublikové Nordic Walking Tour 2014. U startu se postupně shromažďovali příznivci Nordic Walkingu nejen z Čech ale i z nedalekého Rakouska. Registrovaní účastníci i ostatní návštěvníci Slavonic hojně navštěvovali stánek hlavního partnera tohoto zastavení České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), kde jim zástupci ČPZP ochotně vysvětlili preventivní programy se spoustou výhod pro své pojištěnce, mohli si bezplatně nechat změřit krevní tlak či tuk a cholesterol.

Před polednem vyrazily dvě skupiny pochodníků na vycházku okolím Slavonic. Procházku v délce 10-12 km absolvovali všichni bez problémů, jak maminky s dětmi, tak zdatní pochodníci. Hlavní organizátoři Jirka a Víťa Benešovi z občanského sdružení Volba pro Slavonicko připravili opravdu krásnou a zajímavou procházku, která vedla kolem jihočeských rybníků až na Pfaffenschlag a na zpáteční cestě mohli účastníci obdivovat tzv. Kostel Ducha svatého s ojedinělou barevnou mozaikou.

V odpoledních hodinách jsme se vrátili zpět do Slavonic, kde si každý účastník dle svého výběru dal na náměstí nějakou odměnu, někdo točené pivko, někdo zmrzlinu či kávičku se zákuskem.

Závěrem akce samozřejmě proběhla tradiční bohatá tombola, a tak si účastníci kromě krásných zážitků z procházky, odnášeli i drobné dárky z tomboly, které věnovali partneři této akce. I jim samozřejmě patří velký dík, jsou to především: Občanské sdružení Volba pro Slavonicko, Hotel U růže, Bejčkův mlýn, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, Dare 2b a další.

x